Wintervakantie gepland?

goede-snowboards

Stel je voor: je hebt een wintervakantie naar Oostenrijk geboekt en je koffers al gepakt. Je vlucht vertrekt morgen en je weet zeker dat je alles goed hebt ingepakt. Toen je echter bij je lodge arriveerde, realiseerde je je dat je drie cruciale items bent vergeten. Natuurlijk kun je ze opnieuw kopen in het resort, maar je voelt je slecht dat je ze in de eerste plaats bent vergeten. Dus, lezer, u denkt waarschijnlijk: “Welke drie items ben ik vergeten? Zijn ze belangrijk?”. Nou, laat me je vertellen hoe belangrijk ze zijn.

Iets voor je hoofd

De eerste van deze items is een snowboard helm. Natuurlijk heb je misschien gedacht dat dit een soort item is dat je nooit zou vergeten. Het is echter ook gemakkelijk te missen. Er zijn verschillende soorten snowboardhelmen waar je uit kunt kiezen. Sommige zijn gemaakt voor vrouwen, sommige zijn gemaakt voor mannen, sommige zijn verstelbaar en sommige niet. Daarnaast kunnen ze ook een andere constructie hebben. Sommige zijn inmolded en andere niet. Dit betekent dat sommige zijn gemaakt om nauw om je hoofd te passen, terwijl andere zijn gemaakt om te proberen zoveel mogelijk hoofden te passen. Dat laatste vind je waarschijnlijk in snowboardwinkels waar je helmen en zo kunt huren. De eerste is echter veel veiliger dan de laatste, dus het is erg belangrijk dat je het extra geld uitgeeft voor je veiligheid.

Iets voor je voeten

Er zijn nog twee items over, die beide met je voeten te maken hebben. Je denkt misschien al: schoenen natuurlijk! Maar wat nog meer? Laten we beginnen met de schoenen. Er zijn veel verschillende snowboard schoenen waar je uit kunt kiezen voor het snowboarden. Elk type schoen heeft een andere doelgroep en doel. Terwijl sommige gemaakt zijn voor hogere bergen, zijn andere gemaakt voor freestyle in een park. Bovendien kunnen ze verschillende flexen en veters hebben. Maar je moet ook nog een snowboard kopen. Zonder deze is er geen manier om je aan je board te houden, waardoor je schoenen nutteloos worden. Er zijn ook veel verschillende soorten bindingen, in een paar verschillende kleuren. Net als schoenen kunnen ze worden gemaakt voor snowboarden op bergen of voor freestylen in een park. Welke het beste voor jou is, hangt af van wat je wilt doen, dus zorg ervoor dat je veel onderzoek doet voordat je je vestigt!