Vakantie in Portugal

Algarve

Een van de meest geliefde bestemmingen van Zuid Europa is de Algarve in Portugal, prachtige baaitjes, brede zandstranden, hoge golven en mooie rotsen. Vanaf de grens van Spanje, tot aan de westkust van Portugal loopt de stad. De kustlijn waaraan de vele strandjes liggen is 170 km lang, mooie natuurlijke gebieden en schitterende lagunes kenmerken dit. Maar ook de vele badplaatsen waar toeristen voor komen, kom je in de kleine dorpen dan ga je terug de tijd in. Veel historische bezienswaardigheden kenmerken het gebied, niet voor niets is het al jaren een populaire vakantiebestemming.

Hoofdstad Faro

De hoofdstad van de Algarve is Faro, een zeer bruisende stad met een historisch centrum. Veel winkeltjes en nauwe straatjes die worden omringt met middeleeuwse stadsmuren, in het centrum vind je prachtige bezienswaardigheden. Het stadhuis, de kerk en de stadspoort die veel indruk maakt. Het strand ligt aan de rand van de stad, evenals een groot winkelcentrum. Ben je liefhebber van de natuur, bezoek het natuurgebied Ria Formosa. Uitgestrekte Lagunes die overgaan in zee, maar ook volop volgens zijn hier te zien. In de smalle straatjes van Loule zie je nog steeds de invloed terug van de Moren. 

Algarve

Zeer drukke badplaats

Een van de drukste badplaatsen in de Algarve is Albufeira, de badplaats bruist van het uitgaansleven en de stranden die er zijn. Ook de terrasjes in het oude centrum zijn erg geliefd bij toeristen, de bekende straat “The Strip” is drie kilometer lang en vol met clubs, discotheken en bars. Met de boot kun je ook naar andere kustplaatsen toe om deze te bezoeken. Vind je verse vis lekker dan moet je zeker een kijkje nemen in de haven van Portimao, hier vind je de grootste vloot van vissersboten. De dagelijkse vismarkt verzekert je van verse vis, maar ook winkels en restaurantjes met de vangst van de dag zijn er te vinden.