Zo bereid jij je goed voor op je sollicitatiegesprek

vacatures elektrotechniek eindhoven

Op verschillende vacatures elektrotechniek Eindhoven heb jij gesolliciteerd. En je bent door een van deze bedrijven uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Maar hoe bereid je je hier nu goed op voor? In dit artikel leggen wij het je uit.

Tip 1: Lees je in

Het is slim om je van tevoren alvast in te lezen in het bedrijf. Bekijk hun website uitgebreid en lees hun missie en visie. Ontdek wie de teamleden zijn en met wie je straks een gesprek hebt. Als je tijdens het gesprek vragen over het bedrijf krijgt, kun je hier een goed antwoord op geven. Hiermee laat je een goede indruk achter.

vacatures elektrotechniek eindhoven

Tip 2: Oefen voor de spiegel

Het voeren van een sollicitatiegesprek is voor velen van ons niet zo makkelijk. Als je daar eenmaal zit, kunnen je zenuwen ook nog een rol gaan spelen. Oefen daarom thuis alvast voor de spiegel. Bedenk wat je gaat vertellen over jezelf en let ook op je lichaamshouding.

Tip 3: Plan je reis goed in

Of je nu lang of kort moet reizen naar het sollicitatiegesprek, het is belangrijk om van tevoren alvast goed je reis in te plannen. Zo hoef je je hier op de dag zelf geen zorgen meer over te maken en weet je zeker dat je op tijd komt.