Dartborden en welke jij nodig hebt

dartborden

Dartborden vind je in verschillende soorten en materialen. Het is dan ook handig om wat meer te weten over de verschillende dartborden voordat je er eentje aanschaft. Je wil natuurlijk wel iets hebben aan je bord. Bij voorkeur iets dat kwalitatief goed genoeg is voor jouw dartplannen. Als je professioneel darter bent of zoekt naar een dartbord voor een club, heb je natuurlijk iets heel anders nodig dan de kantine van de sportclub of een bord waar je kinderen op wil laten spelen. Op deze website kun je alle borden en andere dartbenodigdheden vinden. 

dartborden

Verschil tussen professioneel en recreatief

Professionele borden hebben een scherpe bedrading die blade wire wordt genoemd. Ook hebben professionele dartborden een grotere dichtheid van de sisal in het bord. Deze twee aspecten zorgen ervoor dat de pijlen niet terugkaatsen van het bord en dat er minder snel bobbeltjes en gaatjes in het bord ontstaan. Deze dartborden kunnen wel duur zijn, zeker als je alleen af en toe voor het plezier wil spelen. Dan zijn recreatie dartborden ook voldoende qua kwaliteit. Bovendien zijn deze minder duur. Zowel professionele als recreatieve borden vind je in deze webshop

Elektrische en magnetische borden

De borden die hierboven genoemd worden zijn geschikt voor steel tip dartpijltjes. Deze worden in Nederland en ook andere landen het meest gebruikt. Je gebruikt soft tip dartpijlen voor elektrische borden. Deze zijn populair in onder andere Duitsland en Azië en zijn veiliger. Bovendien kunnen elektrische dartborden automatisch de score bijhouden. Daarnaast zijn er ook nog magnetische dartborden, die weer goed geschikt zijn voor kinderen. Alle borden, voor soft tips, steel tips en magnetische pijltjes, vind je via deze website. Je kunt je dartbord en pijltjes direct bestellen, inclusief andere dingen die je maar nodig kunt hebben.