Aanpassingen die jij kan doen om uitstoot te verminderen

De laatste jaren is de klimaatdiscussie prominenter dan ooit geworden. Het opwarmen van de aarde gaat in rap tempo en wetenschappers dringen aan op regelgeving om vervuiling tegen te gaan voordat het te laat is. Voor wie gemotiveerd is om zelf iets aan zijn carbon footprint te doen zijn er verschillende opties te bedenken.

Pas je dieet aan

Minder, of helemaal stoppen, met het eten van vlees is één manier om je uitstoot te verminderen. De bio industrie geldt al jaren als één van de grootste vervuilers. Om wel genoeg eiwitten binnen te krijgen is het aan te raden om voldoende noten, bonen of tofu te eten. Wanneer je genoeg varieert zal je gezondheid hier niet van achteruit gaan.

Ruil je auto in

Een bromfiets stoot per gereden kilometer minder CO2 uit dan een auto. Daarom is de bromfiets een goed alternatief wanneer je bewuster met de natuur om wilt gaan maar wel gemotoriseerd wil blijven rijden. Let wel goed op dat een Bromfietsverzekering verzekering in Nederland verplicht wanneer je met je bromfiets de openbare weg op gaat. 

Voor wie grotere afstanden af moet leggen is een motor een betere optie aangezien deze ook op de snelweg mag. Ook motoren zijn veel energiezuiniger dan auto’s. Nadeel hiervan is wel dat je ook zult moeten investeren in een motorpak welke je ook ter plekke ergens kwijt zal moeten kunnen. Daarnaast moet je ook voor de motor een verzekering afsluiten. Je kunt eenvoudig een motorverzekering vergelijken om zo tot de beste deal te komen.