Waarom een matras van 90×210 wel eens de perfecte maat kan zijn

matras 90x210

Matrasmaten variëren tegenwoordig gigantisch. Een matras van 90×210 is helemaal niet zo vreemd meer en kun je in allerlei soorten en maten krijgen. Waarom blijven dan zoveel winkels nog steken op standaard maten van 200 centimeter lang?

matras 90x210

Lengte en breedte

De standaard lengte van een matras is 200 centimeter. Natuurlijk zijn er ook langere matrassen verkrijgbaar, maar bij woongiganten en andere beddenwinkels valt op dat de 2 meter wel de norm is. Vaak zijn de matrassen met die lengte een stuk betrouwbaarder en zijn dat ook de modellen die in showrooms staan. 

Natuurlijk heeft dit te maken met dat de meeste mensen genoeg hebben aan een lengte van 2 meter. Toch zijn er ook genoeg Nederlanders twee meter lang of langer. Voor hen is het prettig om een langer matras te hebben, zoals een matras van 90×210. Een te kort matras kan rugklachten veroorzaken.

210 en 220 centimeter

matras 90x210

Ze zijn er absoluut, matrassen van 210 centimeter of zelfs 220 centimeter. Bij woongiganten zijn ze echter soms onbetaalbaar. Als jij een langer bed wil of nodig hebt, speur dan eens goed rond welke aanbieders ondanks de ‘afwijkende’ afmeting toch betaalbaar zijn. Want een matras van 210 centimeter hoeft echt niet peperduur te zijn! 

Met een breedte van 90 centimeter bespaar je bovendien een hoop ruimte. Je kunt tevens kiezen voor een bedbodem met opslagruimte om zo de vierkante meters in je ruimte optimaal te benutten.